Nematerialni svet

»To je moj pogled na onstranstvo, ki se nahaja prav tu in zdaj. Je obenem grozljivo in pomirjujoče, mirno se pozibava na robu našega zaznavanja in razumevanja. Razen gibov in zvokov telesa ne ponuja nobenih namigov. Dobrodošli v nematerialnem svetu.« (Julyen Hamilton)


Julyen Hamilton

Britanski plesalec, koreograf, pesnik in pedagog Julyen Hamilton, ki že vrsto let ustvarja v Španiji, je eno najbolj zvenečih evropskih imen improvizacije na področju giba. V plesu se je izšolal v Londonu, v eksperimentalnih 70-ih, in od tedaj je zavezan radikalnim inovacijam. Od leta 1990 je ustvaril prek sto solov, s katerimi je prepotoval domala ves svet. V svojem zadnjem solu, Nematerialni svet, odpravi ključno vlogo, ki jo je v vrsti njegovih solov, ustvarjenih v zadnjih petnajstih letih, igrala govorjena beseda. Tu besede kot enote smisla in pomena povsem razgradi. Govori, a brez besed; glas vodi telo in telo vodi glas.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Premiera

Center kulture Španski borci, 26. februarja 2014


Sodelujoči


ples, glas, scena
Julyen Hamilton
 
Gostovanje je bilo omogočeno v sodelovanju s programom mobilnosti AC/E PICE  in v sodelovanju z Veleposlaništvom Španije v Sloveniji.