Avdicija EN-KNAP & Superamas


V soboto 1. 10. 2011  je v Centru kulture Španski borci potekala mednarodna avdicija za projekt Theatre (Gledališče), mednarodno koprodukcijo EN-KNAP in umetniškega kolektiva Superamas.

Na avdicijo, na katero sta EN-KNAP in Superamas vabila izkušene plesalce in igralce, je prispelo več kot 60 prijav kandidatov, ki prihajajo iz Velike Britanije, Švedske, Belgije, Danske, Islandije, Francije, Italije, Španije, Južne Koreje, Madžarske, Hrvaške in Slovenije.

V ožji krog je bilo izbranih 23 kandidatov,  v sredo, 5. 10. 2011 pa je bilo izbranih končnih 8 kandidatov.

Kandidati, ki so uspešno opravili zadni krog avdicije, bodo sodelovali pri gledališki spektaklu z delovnim naslovom Gledališče (Theatre), ki z radikalnim pristopom posega prav v kulturno in politično jedro 21. stoletja in sodobnosti nasploh ter tematizira kult osebnosti. Premierno bo predstavljen novembra 2012 v Mariboru v okviru Evropske prestolnice kulture, zatem pa ga lahko pričakujemo tudi v Ljubljani.

Gre za največjo mednarodno koprodukcijo v zgodovini Zavoda EN-KNAP, ki je sicer poznan po svojih mednarodnih sodelovanjih. Projekt nastaja v sodelovanju z glavnimi partnerji projekta: Kaaitheater, Bruselj; Vooruit, Ghent; BUDA Art center, Kortrijk; Le Manège – CECN, Mons (vsi Belgija), Tanzquartier, Dunaj (Avstrija), Maison de la Culture d’Amiens, Amiens (Francija), La Gaîté Lyrique, Pariz (Francija) ter ob podpori Maribora, Evropske prestolnica kulture 2012, Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, Mestne občine Ljubljana in Francoskega inštituta Charles Nodier.

Koproducent, mednarodni kolektiv Superamas, je že dobro desetletje zvezda stalnica na evropskem in severnoameriškem obzorju sodobnih umetnosti in z raznolikimi režijskimi prijemi raziskuje razlike med kičem in umetnostjo, elitno in popularno kulturo, televizijo in gledališčem.

Po sobotni avdiciji poteka delavnica z izbranimi kandidati, ki jo vodita Philippe Riéra (Superamas) in Iztok Kovač (EN-KNAP), in sicer do vključno srede 5. oktobra 2011.

Arhiv novic