EnKnapGroup na jesenski turneji s predstavo Junaki brez kril

Po uspešni slovenski premieri predstave Junaki brez kril (koprodukcija EN-KNAP & Deja Donne) 17. oktobra, se je plesni ansambel EnKnapGroup s predstavo odpravil na turnejo po Evropi, ki se bo 29. novembra zaključila v Mehiki.

Program turneje:

21. 10. Festival Four Days in Motion, Praga / Češka
22. 10. Teater Archa, Praga / Češka
29.—30. 10. Festspiele, Ludwigshafen / Nemčija
3. 11. Teatro Brecht, Perugia / Italija
5. 11. Teatro comunale dell’Accademia, Tuoro / Italija FESTA ALTRO TEATRO
17. 11. Tafelhalle, Nuernberg / Nemčija
19. 11. Tanztag, Regensburg / Nemčija
29. 11. Angela Peralta Theater, Mazatlan / Mehika

Pred ljubljansko premiero je predstava navdušila že občinstvo v nemškem Solomeu in Friedrichshafenu ter italijanskem Terniju in Rimu:

12. 6. Teatro Cucinelli, Solomeo / Italija
5. 8. Kulturufer, Friedrichshafen / Nemčija
25. 9. Teatro Secci-EsTerni Festival, Terni / Italija
7.—8. 10. Teatro Vascello, Rim/ Italija


Iz kritik predstave:

“V takšnem svetu plesa in življenja, ki teži k skladnosti, je najlepši vtis, ki ga daje celotna predstava, pogled na iskrenega posameznika in na njegove tako nežnejše kot nasilnejše lastnosti. Čudovita predstava, ki v gledalcu pušča grenko-sladke vtise.”
Marte Magazine, 10. oktober 2011

“Vsak od plesalcev je s svojo močno prezenco in igralskim talentom učinkovito upodobil izbranega karikiranega stripovskega junaka. /…/ Jasne in pristne pripovedi so povezovali plesni segmenti na glasbo Draga Ivanuše. Skozi dovršen gib, ki je vseboval tudi prepoznavne elemente igranih stripovskih junakov (denimo Supermanova dvignjena roka), so plesalci prikazali gorečo pripadnost svojemu umetniškemu poslanstvu, zaradi katerega se hočejo predstavljati kot bitja s skoraj že nadnaravnimi sposobnostmi.”
Pogledi, 26. oktobra 2011

Arhiv novic