EnKnapGroup v marcu in aprilu

Refleksije o času, v katerem smo, so nujne, zato koreografski omnibus 10 MIN s petimi avtorskimi razmisleki na to temo prihaja ponovno na spored - v pravem času. EnKnapGroup, edini stalni ansambel za sodobni ples pri nas z domicilom v Španskih borcih, bo kroeografske vinjete Matjaža Fariča, Jordija Casanovasa, Edwarda Cluga, Iztoka Kovača in Dalije Aćin v produkciji Zavoda EN-KNAP uprizoril v petek, 23. marca ob 20. uri v Španskih borcih, za zamudnike pa bo predstava ponovno na ogled v ponedeljek, 16. aprila ob isti uri.


Omnibus 10 MIN, ki v središče postavlja fluidnost in neulovljivost časa, aprila gostuje tudi v okviru projekta GIBANICA NA TURNEJI (Organizator: Društvo za sodobni ples Slovenije in Fičo balet (projekt Mreža sodobnega plesa), in sicer v:

petek, 6. aprila ob 20. uri v Gledališču Koper ter
sredo 25. aprila ob 20. uri v SNG Nova Gorica.

Plesalci EKG pa trenutno pripravljajo tudii avtorska dela pod skupnim naslovom »Reset« (Ponastavitev). Svoj umetniški izraz predstavili štirje plesalci mednarodne plesne skupine EnKnapGroup: Luke Thomas Dunne, Ana Štefanec, Tamás Tuza in Gyula Cserepes. Ansambel je v štirih letih obstoja sodeloval s kar 20 različnimi domačimi in mednarodnimi avtorji ter pridobil izjemno širino, se spoznal s heterogenimi koreografskimi procesi in žanri. V projektu CTRL-ART-DEL gre za preučevanje, kako člani ansambla vidijo same sebe in svoj umetniški izraz ter odkrivanje in odpiranje glasov posameznikov ter neke vrste "resetiranje", ponastavitev. Člani EKG pri tem projektu niso le njegovi avtorji, pač pa tudi producenti, odgovorni za organizacijo in izvedbo projekta.

Predstava CTRL-ART-DEL sestavljena iz štrih samostojnih avtorskih delov, bo na ogled v torek, 10. aprila ob 20. uri v Španskih borcih. Projekt nastaja v produkciji Zavoda EN-KNAP, ki članom skupine EnKnapGroup ponuja priložnost, da ustvarjajo lastna avtorska dela v okviru skupine.

Sestava izjemnih plesalcev pa se bo kmalu zasedbeno okrepila s pomočjo marčevske mednarodne avdicije. V tem trenutku edini stalni ansambel za sodobni ples v Sloveniji ustvarja v Španskih borcih pod umetniškim vodstvom eminentnega koreografa Iztoka Kovača, ki je skupino ustanovil leta 2007, in ki bo z okrepljeno zasedbo začel pripravljati novo avtorsko delo. 

Arhiv novic