Plesni intervenciji skupine EnKnapGroup v Slovenski kinoteki

Intervencija:

18. 9. ob 21.00 pred filmom Moulin Rouge
25. 9. ob 19.35 po filmu Vrtoglavi Ptič (pred filmom Dom Svobode)

Plesna intervencija

je darilo obiskovalcem Kinoteke, ki jo je mogoče doživeti kot napoved filma, predvsem pa kot željo po programskem sodelovanju filmske in plesne umetnosti.

Nastopa bosta potekala v okviru prireditve "Ples na platnu, film na odru", dveh tednov srečevanj plesne in filmske umetnosti, ki med 15. in 28. septembrom potekata v Španskih borch in Slovenski kinoteki.


Stalna plesna skupina EnKnapGroup je v tem trenutku poleg ljubljanskega in mariborskega baleta edini profesionalni plesni ansambel v Sloveniji. Sestava izjemnih plesalcev iz Anglije, Švedske, Madžarske in Slovenije dela pod umetniškim vodstvom koreografa Iztoka Kovača, enega najbolj uveljavljenih slovenskih avtorjev sodobnega plesa z več kot 20-letno zgodovino in prepoznavnim statusom v tujini in doma. EnKnapGroup je od svoje ustanovitve leta 2007 ustvarila že 11 celovečernih predstav s kar 20 mednarodno priznanimi koreografi in režiserji izrazito raznorodnih estetskih provenienc in se tako razvija v prvovrsten plesni ansambel. Od leta 2009 ima svoj domicil v Centru kulture Španski borci v ljubljanskih Mostah.Nastopajo: EnKnapGroup (Luke Thomas Dunne, Ida Hellsten, Bence Mezei, Ana Štefanec, Tamás Tuza)
 

Arhiv novic