OTTETTO 15. in 16. aprila na gostovanju v Oldenburgu

15. in 16. aprila najnovejša predstava Iztoka Kovača OTTETTO (8 nihajev za njegovo visokost) v produkciji EN-KNAP gostuje v nacionalnem gledališču v Oldenburgu (Oldenburgische Staatstheater), in sicer v okviru 12. mednarodnega plesnega festivala Internationale Tanztage 2013, kjer bo predstavljena ob 20. uri.

Bienalni mednarodni plesni festival Internationale Tanztage na odrih gledališča v Oldenburgu letos od 9. do 20. aprila predstavlja plesne skupine z vsega sveta. Na festivalu se srečujejo tako svetovno uveljavljeni koreografi in skupine kot obetavni mladi umetniki ali redko videne produkcije. Obsežni program festivala vključuje tudi številne spremljevalne dogodke, kot so delavnice, projekcije in dogodki na prostem.

V Oldenburgu bo predstavo OTTETTO uprizorilo pet plesalcev edinega stalnega ansambla za sodobni ples pri nas EnKnapGroup, osem glasbenikov ansambla Festine, dirigentka Živa Ploj Peršuh ter skupina vizualnih umetnikov Komposter.

Po Oldenburgu tudi v Zagrebu, Berlinu, Bratislavi, Bernu, Zürichu in Baslu

Predstava OTTETTO, ki jo je Delova kritičarka Mojca Kumerdej ocenila za »doslej najbolj temeljito in kompleksno predstavo« Iztoka Kovača, bo po nemškem Oldenburgu 1. in 3. junija gostovala tudi v Zagrebu na festivalu Tjedan suvremenog plesa (Teden sodobnega plesa), 21. in 22. avgusta v Berlinu na festivalu Tanz in August, oktobra je vabljena v Bratislavo (v okviru Bratislava in Movement), zadnji teden oktobra pa bo OTTETTO predstavljen tudi v Bernu v Švici v okviru festivala Culturescapes, v okviru katerega se bo nato mesec dni pozneje, v zadnjem tednu novembra, predstavil še v švicarskem Zürichu in Baslu.

Maja Tanzcompagnie Oldenburg skupaj z Rosas in Wimom Vandekeybusom tudi v na odru Španskih borcev

Plesno skupino iz Nacionalnega gledališča v Oldenburgu, Tanzcompagnie Oldenburg, pa si bomo s predstavo Plafona, delom slovite izraelske koreografinje Sharon Eyal, nekdanje rezidenčne koreografinje ene najbolj priznanih svetovnih plesnih skupin Batsheva Dance Company, ogledali tudi v Ljubljani, in sicer 20. maja v Španskih borcih. Predstavljena bo v okviru 20. obletnice EN-KNAP, ki bo potekala med 11. in 26. majem v Španskih borcih.

V okviru praznovanja, ki bo tematsko opozorilo na belgijske korenine plesne skupine in zavoda EN-KNAP, bomo lahko v mošèanskem kulturnem centru predstavili tudi obnovljena prvenca dveh kultnih imen sodobnega plesa, flamskega koreografa Wima Vandekeybusa s skupino Ultima Vez, ki bo 25. in 26. maja predstavila obnovljen Vandekeybusov prvenec, ki je leta 1987 osupnil tedanji plesni svet, What the Body Does Not remember (predstava bo na ogled to sredo tudi v Oldenburgu), medtem ko bo 11. maja obeležitev obletnice otvorila legendarna predstava Rosas danst Rosas (1983) velike koreografinje Anne Terese de Keersmaeker in njene skupine Rosas.
 Novice


Produkcija

Arhiv novic