EnKnapGroup s predstavo OTTETTO na festivalu Bratislava In Movement

Skupina EnKnapGroup z »vizualno mojstrovino«, kot so predstavo Iztoka Kovača OTTETTO (8 nihajev za njegovo visokost) označili tuji kritiki, po odmevnih gostovanjih v Karlsruheju, Oldenburgu, Zagrebu in Berlinu nadaljuje evropsko turnejo.

V nedeljo, 20. oktobra ob 19. uri, bo predstavo uprizorila v Bratislavi na Slovaškem (gledališče Nova Scena) v okviru enega najpomembnejših plesnih festivalov izza »železne zavese«, Bratislava In Movement(Bratislava v gibanju). Sedila bodo še gostovanja na švicarskem festivalu Culturescapes ter v belgijskem Charleroiju.

Festival Bratislava in Movement, ki letos poteka 17. leto, se med 5. in 28. oktobrom odvija na štirih bratislavskih prizoriščih, med uglednimi tujimi koreografskimi in plesnimi imeni pa organizatorji poleg flamskega koreografa Wima Vandekeybusa in španske ustvarjalke Terese Niete navajajo tudi Iztoka Kovača s predstavo Ottetto. Festival, ki se odvija v treh vikendih, ponuja bogat izbor sodobnega plesa tako za splošno javnost kot za plesne poznavalc ter vključuje tako progresivno slovaško plesno produkcijo kot prodorna in uveljavljena tuja imena.

Po gostovanju predstave na odmevnem berlinskem festivalu Tanz im August, kjer je skupina na dveh razprodanih uprizoritvah prejela stoječe ovacije, je urednik Arnd Wesemann v svoji recenziji Kovačeve predstave v oktobrski številki ugledne nemške plesne revije Tanz (Zeitschrift) zapisal:
»Koreograf Iztok Kovač v svoji analizi kompozicije, ki je hkrati ostra in igriva, ne slavi dediščine Stravinskega, temveč sam napredek v glasbenem, posledice in razvoj, ki izhajajo iz "Okteta" vse do danes. Slednje predstava prinaša s plesom, svobodo plesnih gibov kot vodilnim medijem. Kovačev povratek iz študijskega potopa v globine prejšnjega stoletja je pravi balzam.«
/ Tanz (Zeitschrift), October 2013/
 Novice


Produkcija

Arhiv novic