EnKnapGroup s predstavo OTTETTO 24. in 25. 1. nadaljuje uspešno evropsko turnejo v belgijskem Charleroi Danses

Plesni ansambel EnKnapGroup bo predstavo Iztoka Kovača OTTETTO (8 nihajev za njegovo visokost) po zaporedju odmevnih evropskih gostovanj v 2013, danes in jutri, 24. in 25. januarja ob 20. uri, predstavo dvakrat uprizoril še v gledališču Les Écuries v valonskem plesnem centru Charleroi Danses. Charleroi Danses (Centre chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles) je tako na nacionalni kot na mednardni ravni vodilna belgijska institucija za sodobno ustvarjanje.

Predstava, ki jo je nemški Kreisezeitung označil za »vizualno mojstrovino«, je takoj po slovenski premieri konec leta 2012 doživela uspešno mednarodno premiero v nemškem Karlsruheju, nato se je v lanskem letu predstavila na več velikih mednarodnih plesnih festivalih in prizoriščih po Evropi.

Na enem najprestižnejših evropskih plesnih festivalov Tanz im August v Berlinu je v kultnem gledališču Hebbel am Ufer/HAU1 na dveh razprodanih predstavah požela izjemen odziv. Sledila so gostovanja na Slovaškem in uspešna švicarska turneja v Churu, Bernu in Baslu.

V letu 2014 pa bo OTTETTO še naprej navduševal tudi občinstva na tujih odrih, najprej maja v Heilbronnu v Nemčiji.

Predstava v produkciji EN-KNAP koreografsko razstavi in analizira izjemno kompozicijo Igorja Stravinskega Oktet (1921), ter ga nato rekonstruira in vizualizira. Poleg petih plesalcev EnKnapGroup Kovač v predstavo vključi še osem glasbenikov ansambla Akademije Branimirja Slokarja pod vodstvom dirigentke Žive Ploj Peršuh in skupino vizualnih umetnikov.

www.charleroi-danses.be


Iz recenzij

Kovačev povratek iz študijskega potopa v globine prejšnjega stoletja je pravi balzam.«
/Tanz (Zeitschrift), oktober 2013, Arnd Wesemann/

»Magična koreografija prepriča tako kritike kot občinstvo, kar je v sodobnem plesu redkost. ..«
/SME, 22. oktober 2013, Katarína Zagorski/

»Frenetično slavje je skromen opis tega, kar se je zgodilo na odru Kleines Haus. Veličasten večer.«
/Kreisezeitung, april 2013, Corinna Laubach/ 

Arhiv novic