Mavrica in Gibalnice na festivalu Junij v Ljubljani

Na letošnjem Festivalu Junij v Ljubljani (10.-21.6.), tradicionalni prireditvi v središču Ljubljane, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe, bomo v soboto, 18. junija, uprizorili svetlobno predstavo za otroke Mavrica in plesne Gibalnice Zavoda EN-KNAP. Več spodaj.

Prisrčno vabljeni!
 

SOBOTA, 18. junij

--- ob 10:30

Mavrica
svetlobna predstava za otroke (4-9 let)
Koprodukcija: Jaka Šimenc in Zavod En-Knap

Izvirna in v našem prostoru edinstvena didaktična svetlobna predstava Mavrica otrokom privlačno približa fizikalna dejstva svetlobe. Hudomušna in iskriva svetlobna robotka, glavna junaka predstave, s pomočjo svetlobe radovedno raziskujeta prostore in predmete okoli sebe...

Delavnica o svetlobi
Predstavi bo sledila kratka delavnica, na kateri bodo otroci z mojstrom svetlobe Jako raziskovali zakonitosti svetlobe, spoznali pa bodo tudi nekaj svetlobnih trikov.

Predstava Mavrica spada tudi v ponudbo Kulturne vzgoje Centra kulture Španski borci za šole in vrtce.


--- ob 17:00

Gibalnice
plesne delavnice
Zavod En-Knap

Plesne gibalnice otrokom privlačno približajo večplastnost in ustvarjalnost plesa in giba, preko katerih otroci spoznavajo ples kot umetniško zvrst. Otroci se najprej ogrejejo, z vajami ozavestijo telo in njegove gibalne možnosti, se naučijo preprostih gibalnih kombinacij in zaporedij. Otroci svojo gibalno ustvarjalnost predstavijo pred skupino in na skupinskem zaključku.

Prisrčno vabljeni!

Več o festivalu

Celoten program (PDF, 11,10 mb)

Arhiv novic