VAŠHAVA predstavljena na Dance Cinema

Najavljamo, da je plesni film Iztoka Kovača in Saša Podgorška, VAŠHAVA izbran na spletni platformi DANCE CINEMA, kjer bo predstavljen med 1. oktobrom 2019 in 1. novembrom 2019.

Dance Cinema je spletni kino, ki na redni bazi ponuja kakovostna filmska dela v režiji vizualnih / plesnih umetnikov in filmskih ustvarjalcev, katerih produkcija se giblje med sodobno umetnostjo, plesom in kinom.

Filmi in videoposnetki so objavljeni en mesec, poleg njih pa so predstavljeni tudi intervjuji z ustvarjalci - od režiserjev do plesalcev, od montažerjev do kinematografov, od zvočnih oblikovalcev do kostumografov.

Filmsko-plesna dela so izbrana na podlagi pomembnosti njihove vsebine, radovednosti njihovih ustvarjalcev in izvirnosti. Gre za dela, ki brišejo meje med kinom, plesom in sodobno umetnostjo. Predstavljeni so raznoliki slogi in ustvarjalne senzibilnosti, kjer se slavijo dela tako uveljavljenih kot prihajajočih umetnikov.

Dance Cinema je organizacija, ki želi z jezikom plesa, kinematografije in umetniške pripovedi navdihniti umetnike, filmske ustvarjalce, plesalce, koreografe in publiko po vsem svetu.

Več o filmu VAŠHAVA na POVEZAVI.

Dance film spletna stran: POVEZAVAProdukcija

Arhiv novic