Novice
Javni razpis Oder360 je zaključen!

Zaključil se je javni razpis za produkcijsko, postprodukcijsko in distribucijsko sodelovanje Oder360, ki ga je razpisal zavod EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Na razpis, ki je k virtualizaciji že obstoječih predstav povabil umetnike in producente s sedežem v Sloveniji, se je prijavilo petnajst raznolikih del iz področja sodobnih uprizoritvenih praks.

Tričlanska komisija, v sestavi Marko Cafnik, Iztok Kovač in Stojan Pelko, je po preučitvi projektov in strokovni oceni njihove primernosti za virtualizacijo, izbrala štiri predstave in en projekt za eksperimentalni razvoj, ki bodo v prihajajočih mesecih posnete s 360° kamerami, ambisoničnim zvokom in ustrezno svetlobno podporo. Tako bodo postale del repertoarja »Oder360« in bodo na voljo za gostovanja.

Projekt Oder360 pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije in vodenih ogledov teh predstav z VR očali v različnih prostorih (gledališča, šole, socialne, zdravstvene inštitucije, podjetja…), kjerkoli doma in v tujini.  Oder360 ne želi nadomestiti klasičnega ogleda predstav v gledališču, temveč vzpostaviti nov pogled, simulaker gledališča v novih okoljih in okoliščinah.

Hvala vsem, ki ste izkazali željo po sodelovanju in čestitke izbranim produkcijam. Po opravljenem delu v postprodukciji in rahljanju ukrepov za zajezitev epidemije, vabimo vse radovedne in željne novih izkušenj, da izkusite kaj Oder360 prinaša in dodaja gledališki izkušnji.

-------------------------------


IZBRANE PODUKCIJE

Andreja Podrzavnik
KAR OSTANE

(Produkcija: Federacija)

Enya Belak
MODRO ČRNILO
(Produkcija: Flota Ljubljana)

Rosana Hribar, Urša Rupnik,Maša Kagao Knez
TOBELIJA
(Produkcija: Plesni Teater Ljubljana)

Simona Semenič
LEPA KOT SLIKA
(Produkcija: Mesto Žensk)

Bara Kolenc in Leja Jurišić
KINETIČNI SPOMIN BRINA
(Produkcija: Pekinpah)
Op.: za eksperimentalni razvoj


Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.