Novice
Máté Mészáros: plesna delavnica

Vabimo vas na triurno plesno delavnico treninga gibalnih veščin pod vodstvom Mátéja Mészárosa. Delavnica je namenjena treningu veščin, ki profesionalnim plesalcem pomagajo napredovati v vseh plesnih tehnikah. Osredotoča se na fizično plat gibanja - akcijsko-reakcijsko korelacijo teles, pri čemer sledi forsythejevemu motu: »ples je organizirano padanje.«


Delavnica je zelo fizična, vključuje skoke, kotaljenja, upogibanja. Namesto učenja plesnega sloga Máté plesalcem namenja ključne gradnike za upravljanje svojega telesa in giba, ne da bi ga pri tem pretirano obremenjevali ali izčrpavali. Cilj je, da skozi delavnico plesalec naredi svoje telo bolj prepustno, voljno in hkrati ne zanemarja sklepov in vezi.


Medtem ko boste doživljali, kako vaše telo poskuša narediti nekaj, za kar niste nikoli mislili, da je mogoče se boste tudi zabavali.


Prijave na brezplačno delavnico se sprejemajo na goran.pakozdi@en-knap.com do zapolnitve mest.

Financerji: S podporo Perform Europe v okviru projekta East Goes To East

Perform Europe je projekt, ki ga financira EU, katerega cilj je ponovno premisliti, kako so dela uprizoritvenih umetnosti predstavljena izven meja svojih matičnih držav na bolj vključujoč, trajnosten in uravnotežen način. To dosegamo s preizkušanjem novih praks gostovanj in distribucije ter z zagotavljanjem priporočil, ki so v skladu z bodočo shemo podpore EU. Ta 18-mesecev trajajoč projekt vključuje fazo raziskav, zagon digitalne platforme, testiranje podporne sheme in oblikovanje priporočil.

Perform Europe je financiran iz programa Ustvarjalna Evropa Evropske unije in ga soupravlja konzorcij 5 organizacij: IETM – Mednarodna mreža za sodobno uprizoritveno umetnost, Evropsko združenje festivalov (EFA), Circostrada, EDN – European Dancehouse Network in IDEA Consult.