Novice
Oder360 del Speculum Artium 2021 v Trbovljah
Projekt Oder360 je bil izbran na letošnjem Speculum Artium 2021 – festivalu novomedijske kulture, ki ga organizira Delavski dom Trbovlje. Trinajsti festival novomedijske kulture Speculum Artium tudi v letu 2021 vsebinsko prepleta spoznanja preteklosti, dogajanja v sedanjosti in vizijo daljne prihodnosti. Vsakoletne predstavitve umetniških del so prerasle okvire festivala, ki letos doživlja tako vsebinsko kot reprezentativno preobrazbo. Festivalski program, namenjen obiskovalcem in strokovni javnosti, v središče postavlja pet temeljnih področij: umetnost – tehnologija in znanost – gospodarstvo – turizem.

Sekcija DigitalBigScreen, v kateri bomo predstavili naš projekt je del festivala že enajsto leto zapored in vključuje predstavitve domačih in tujih umetnikov, ki svoje ustvarjanje na področju videa nadgrajujejo z inovativnimi tehnologijami.

Hibridni model predstavitve VR tehnologije in dela plesne predstave ODVEČNI v živo lahko vidite v petek, 24. septembra ob 17h in 20h. V soboto, 25. septembra ob 11h pa vas vabimo na predstavitev projekta Oder360.

Vabljeni.

Več informacij na povezavi.

Projekt Oder360 je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.