Novice
Oder360 ponovno na festivalu Speculum Artium v Trbovljah
Projekt Oder360 je bil ponovno izbran na Speculum Artium – festivalu novomedijske kulture, ki ga organizira Delavski dom Trbovlje.

Štirinajsta edicija mednarodnega festivala novomedijske kulture Speculum Artium prinaša na ogled v Trbovlje med 22. in 24. septembrom 2022 priznana umetniška dela, ki nastajajo na presečišču umetnosti, znanosti, tehnologije in gospodarstva. V časih, ko se tehnološki napredek vse pogosteje povezuje s pustošenjem, ga na festivalu Speculum Artium skozi umetnost ponovno usmerjamo v dobrobit človeštva in narave.

Obiskovalci festivala se bodo lahko preizkusili v virtualnem igranju inštrumenta, prisluhnili govoreči dvometrski človeški skulpturi, z gibanjem spreminjali premogov prah v zvezdnega, si natisnili osebni tradicionalni tekstilni vzorec, opazovali ribo, ki krmili gibanje svojega akvarija, spoznali zdravilo za depresivne hobotnice in odkrivali skrivnosti kranjske čebele.

Festivalski program bodo sooblikovala srečanja z umetniki in znanstveniki, strokovni paneli, izobraževalne delavnice in vodeni ogledi. Hkrati bo potekal tudi mednarodni video festival DigitalBigScreen, ki izpostavlja sodobne dosežke video ustvarjanja v 360° okolju. Tudi letos bo festival za udeležence brezplačen.

Na letošnjem festivalu Speculum Artium se bodo predstavili: Nika Oblak in Primož Novak, Marko Batista, Valerie Wolf Gang, Saša Nemec, Stanza, Varvara & Mar, Fabricio Lamoncha Martinez, Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici, Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Univerza Tampere, Univerza ITMO ter številni drugi.

Sekcija DigitalBigScreen, v kateri bomo predstavili naš projekt je del festivala že dvanajsto leto zapored in vključuje predstavitve domačih in tujih umetnikov, ki svoje ustvarjanje na področju videa nadgrajujejo z inovativnimi tehnologijami.

Predstavo TEBI, ki sta jo ustvarili Patricijea Crnkovič in Tjaša Bucik si lahko ogledate v petek, 23. septembra ob 10h, 13h in 17h.

Vabljeni.


Projekt Oder360 je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.