EN-KNAP koprodukcije
Katja Kolarič
Slika
Katja Kolarič
Slika
Katja Kolarič
Kako mi je ime?
Trajanje: 60 minut
Premiera: 04.05.2024 20:00
Center kulture Španski borci, Ljubljana
Gostujoča premiera
Kako mi je ime? (2024) je večplastna izkušnja materinstva v sodobni družbi, ki združuje performativno izraznost z likovno ekspresijo. V kolažu se performativni elementi prepletajo s kolorističnimi preseki oljnih slik, kjer gibanje postane črnilo, ki na novo preliva konture bivanjskega platna. Predstava ne ostane zgolj na estetskem nivoju, temveč z zagonetnimi koreografskimi prvinami prodira v samo srž tematike.

Mati, soočena z zapletenostjo križišč, ki jih generira paradigma materinstva, se znajde v vrvežu identitetnih dilem. Poleg estetskega izraza predstava odpira filozofski pogled na spremembe, ki jih doživlja ženska med nosečnostjo in porodom. Predstava odpira vrata kritičnemu razmisleku o družbenih normah, ki omejujejo vlogo in potencial ženske kot matere in umetnice v sodobni družbi.

 
Avtorica
Katja Kolarič je samostojna plesalka, koreografinja in pedagoginja. Sodelovala je v številnih predstavah in performansih s področja sodobnih plesnih umetnosti. Tri leta je bila članica En–Knap Group. Leta 2020 je premierno predstavila svoj solo projekt Bili smo … bomo, ki ga je ustvarila skupaj z glasbenikom Andrejem Supančičem. Poleg plesa v umetnost vstopa skozi slikarstvo. Leta 2023 je ustanovila Kreativni center – baletno šolo ter plesno in likovno izobraževanje.
Kolofon
Koncept in režija: Katja Kolarič
So-ustvarjalci: Andrej Supančič
Glasbeni aranžma: Andrej Supančič
Oblikovanje svetlobe: Špela Škulj
Fotografija: Drago Videmšek
Referenčne fotografije za ustvarjanje likovnih del: Mirjam Lamut, Tihana Milak
Likovna dela: Katja Kolarič
Izvršna producentka: Katja Kolarič
Koprodukcija: Zavod En–Knap
Posebna zahvala mentorici dr. Kiki Klimt