Festival Poletna Plesna Vesna
Alessandro Carboni
Kotna razdalja nebesnega telesa
Trajanje: 40 minut
Datum: 25.06.2021 17:30
Stara mestna elektrarna, Ljubljana
Na odru na tla postavi geometrijsko strukturo, ob njej pa si nasproti po diagonali stojita dve simetrični telesi, oblečeni v kostum, navdahnjen z različnimi karnevalskimi motivi. Gibom teh likov sledi zvočna kulisa, ki se razvije v odmev neuresničljive ambicije po nadzoru sveta.

Alessandro Carboni je umetnik, ki je na področju upodabljajočih umetnosti dejaven kot koreograf in izvajalec. Po večletnem nabiranju izkušenj na področju vizualnih umetnosti, kreativnih medijev in uprizoritvene umetnosti je razvil interdisciplinarno prakso, osredotočeno na produkcijo projektov uprizoritev in instalacij, pri katerih sodelujejo strokovnjaki iz različnih panog.  Alessandro svoja dela mednarodno predstavlja v muzejih, umetniških galerijah, na festivalih sodobnega plesa in gledaliških festivalih ter v nekonvencionalnih prostorih. Kot predan učitelj je o svojih ugotovitvah predaval na številnih uglednih akademskih in neakademskih ustanovah. Njegove projekte podpira neodvisna produkcijska hiša Formati Sensibili, ki pripravlja projekte umetniškega raziskovanja in praks.


----
Koncept, koreografija in vizualna zasnova: Alessandro Carboni
Izvedba: Ana Luisa Gomes and Loredana Tarnovschi
Kostumi: DEM
Glasba: Danilo Casti
Produkcija: Formati Sensibili 2018
S prispevkom TIR Danza / Podpora: Città delle 100 Scale Festival, ATER-Circuito Regionale Multidisciplinare, Santarcangelo Dei Teatri, H(abita)T- Rete di Spazi per la Danza, Sementerie Artistiche, l’Arboreto-Teatro Dimora Mondaino