Festival Poletna Plesna Vesna
Anne-Mareike Hess
Bojevnica
Trajanje: 40 minut
Datum: 26.06.2021 16:30
Lutkovno gledališče Ljubljana
Znotraj izkrivljene, a vendar nežne zvočne kulise nastane globoko poetična podoba človeške krhkosti in notranjega nemira. Plešoče telo, ujeto v večni boj s čustvi. 

Moj sovražnik je strah
In jemlje mi sapo
Zato pozivam k boju z ljubeznijo, odprem svoje srce
Zato te pozivam k boju z ljubeznijo, odpri svoje srce 

Anne-Mareike Hess je dejavna kot plesalka in koreografinja z ostrim očesom za precizno analizo telesa. Zanimajo jo telesa na robu, dotikanje fizičnih in psiholoških meja ter iskanje preobrazbe. 

Izobraževala se je na Konservatoriju in v centru TROIS C-L v Luksemburgu, študij je nadaljevala na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Frankfurtu ob Majni in na Meduniverzitetnem centru za ples HZT v Berlinu (magistrski študij koreografije). Anne-Mareike je kot izvajalka sodelovala s številnimi koreografi, s katerimi je nastopila na številnih prestižnih prizoriščih po svetu. Svoja dela je predstavljala tudi na različnih evropskih in kanadskih festivalih in prizoriščih. Dejavna je kot izkušena koreografinja in plesalka, deluje pa tudi kot dramaturginja in inštruktorica več koreografom. 

V zadnjih letih je tesno sodelovala s centrom TROIS C-L v Luksemburgu in centrom Skogen v Göteborgu; od leta 2016 je pridružena umetnica pri skupini Weld v Stockholmu, od leta 2020 pa je pridružena umetnica pri centru Neimënster v Luksemburgu. Med letoma 2017 in 2019 je Anne-Mareike podpirala mreža Grand Luxe; pred tem pa je prejela nagrado za nove umetnike fundacije »Stiftung zur Förderung junger Talente« (2012) in nagrado »Danzpraïs« (2015), ki jo podeljuje Ministrstva za kulturo v Luksemburgu. 


---
Koreografija in ples: Anne-Mareike Hess
Oblikovanje zvoka: Marc Lohr
Oblikovanje kostumov: Mélanie Planchard
Oblikovanje svetlobe: Brice Durand
Dramaturgija: Thomas Schaupp
Umetniško svetovanje: Rosalind Goldberg
Vokalna trenerka: Joséphine Evrard 

Produkcija: utopic productions
Koprodukcija: Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster, Weld, Skogen
S podporo: Centre de Création Chorégraphique Luxembourgeois - TROIS C-L, Ministère de la Culture Luxembourg, Fonds culturel national Luxembourg, Fondation Indépendance, The Swedish Arts Grants Committee
Artistic Residencies: Dancehouse Melbourne (AUS), Skogen (SE), O espaço do Tempo Montemor-O-Novo (PT) 
S podporo mreže Grand Luxe 2017/2018/2019 

utopic productions podpira Ministrstvo za kulturo - Luksemburg