Gostujoče predstave
Daniel Domolky
Slika
Daniel Domolky
Slika
Daniel Domolky
Slika
Daniel Domolky
Slika
Hodworks
Milina
Trajanje: 65 minut
Datum: 09.06.2021 20:00
Center kulture Španski borci, Ljubljana
O predstavi
V skrbno izdelani predstavi Milina smo soočeni z abstraktnimi situacijami, ki nas z novo napisanimi družbenimi normami, vpeljejo v bleščeč in humoren, a pogosto tudi izjemno temačen, ritual. Predstava plesalcem služi kot alibi, da bi lahko na odru dosegli svobodo, v kateri si lahko dovolijo vse, za kar v resničnem življenju ne najdejo dovolj poguma. Če se je skupina v svojih prejšnjih delih zelo uspešno soočila z popolno dekonstrukcijo fizikalnosti, se v Milini sooča z novim izzivom; z govorjeno besedo. Uspe jim, da imajo izgovorjene besede vsaj toliko teže kot njihovo neovirano gibanje.
Hodworks
Ponovno se vrača ena od uspešnic, v kateri nastopajo člani kolektiva iz Budimpešte, ki ga je ustanovila slovenskemu občinstvu že znana umetnica, Adrienn Hód. Njena skupina Hodworks je v Španskih borcih nastopili že trikrat, in sicer na otvoritvi sezone 2012/2013 s predstavo Basse Dance (v okviru projekta »Ples na platnu, film na odru« - srečanje plesa, filma in videa v Španskih borcih in Slovenski Kinoteki),  januarja 2015 so predstavili radikalno performativno raziskavo Dawn/Zora in dan zatem nastopili z delom Conditions of Being a Mortal / Kako biti smrtnik. V letu 2016 pa je sledilo izjemno sodelovanje z Adrienn Hód, ko je s skupino EnKnapGroup ustvarila provokativno delo Pearl. Zaradi izjemnega odziva, ki ga skupina doživlja pri slovenskem občinstvu, smo skupino Hodworks povabili tudi na EN-KNAPov jubilejni teden leta 2018, kjer so v Mestnem muzeju navdušili s predstavo SOLOS.

(Opozorilo: Predstava vsebuje goloto)
Ustvarjalci
Izvajalci in ustvarjalci: Marcio Kerber Canabarro, Emese Cuhorka/Simet Jessica, Csaba Molnár, Imre Vass
Dramaturgija: Ármin Szabó-Székely
Glasba: Márk Bartha
Svetlobno oblikovanje: Miklós Mervel
Koreografija: Adrienn Hód
Zahvala: Studio Wayne McGregor for providing TED Talk audio extract, Nathaniel Barratt, Júlia Garai, Éva Kormos, Annamária Láng, Zoltán Mizsei, Zsolt Sőrés, Marco Torrice, Tamara Vadas
S podporo: Ministry of Human Resource (H), National Cultural Fund (H), New Performing Arts Foundation (H), Workshop Foundation (H), SÍN Cultural Center (H), OFF Foundation (H)

------

Predstavi gostujeta v okviru mednarodnega programa Uvoz-Izvoz Zavoda EN-KNAP, ki v Španske borce kontinuirano prinaša vrhunsko mednarodno produkcijo sodobnega plesa in sodobnih uprizoritvenih umetnosti.


-------------------
PRODUKCIJA GOSTOVANJA:
Izvršna producentka programa UVOZ-IZVOZ: Karmen Keržar / Uredništvo in stiki z javnostjo: Nina Smerkol / Marketing: Goran Pakozdi / Tehnična izvedba: Gal Škrjanec Skaberne, Omar Ismail, Hotimir Knific, Aleksander Plut, Leon Curk, Špela Škulj / Koordinator tehnične ekipe Španskih borcev/EN-KNAP: Jaka Šimenc / Umetniški vodja CK Španski borci, direktor in umetniški vodja Zavoda EN-KNAP: Iztok Kovač / Direktorica CK Španski borci, vodja programa in produkcije Zavoda EN-KNAP: Marjeta Lavrič

Produkcija: Zavod EN-KNAP