Festival Poletna Plesna Vesna
Emese Cuhorka & Csaba Molnár
Mojstrovina
Trajanje: 40 minut
Datum: 27.06.2021 19:00
Center kulture Španski borci, Ljubljana
Vsako telo je samostojna mojstrovina, ki jo ustvarita telo samo in okolica. Cuhorka and Molnár s spreminjanjem telesa manipulirata z okolico in si jemljeta svobodo do ponovne opredelitve.

Plesalka, učiteljica in koreografinja Emese Cuhorka je leta 2011 diplomirala na Akademiji za sodobni ples v Budimpešti.  Z Adrienn Hód sodeluje od leta 2007, od leta 2009 pa je članica skupine Hodworks. Cuhorka, ki jo zanima eksperimentiranje z oblikami in formati izvedb, sodeluje z gledališkimi skupinami, kot so TÁP Színház, Dollár Papa Gyermekei, in redno poučuje sodobni ples ter improvizacijo za amaterje in profesionalce. Prejela je nagrade, kot sta nagrada Rudolfa Lábana na Madžarskem in posebna nagrada, ki jo podeljujejo madžarski gledališki kritiki.

Plesalec in koreograf Csaba Molnár si prizadeva za uskladitev radikalnih skrajnosti. Zanima ga predvsem raziskovanje, kako lahko različni načini izražanja, kadar jih postavimo skupaj, najbolj zasebni fenomen človekovega življenja spremenijo v univerzalno in osvobajajočo gledališko izkušnjo. Svoje poklicno izobraževanje je začel na Akademiji za sodobni ples v Budimpešti, plesno izobrazbo pa zaključil z dvoletnim programom pri P.A.R.T.S v Bruslju. Leta 2010 je postal član madžarske skupine Hodworks. Njegova lastna koreografska dela vključujejo KITTY2012, Decameron in The ox. Csaba Molnár je soustvarjalec osmih del, ki so prejela letno nagrado Rudolfa Lábána za najboljšo madžarsko predstavo sodobnega plesa v sezoni, izvedel in soustvaril pa je šest del, ki jih je izbrala mreža Aerowaves.


----
Koncept, koreografija in izvedba: Emese Cuhorka, Csaba Molnár
Zvok: Ábris Gryllus
Oblikovanje luči: Kata Dézsi
Kostumi: Csenge Vass
Vodja projekta: László Fülöp
S podporo: Zoltán Imre Program, National Cultural Fund of Hungary,  SÍN Arts and Culture Center, Workshop Foundation, Trafó - House of Contemporary Arts, Off Foundation and Collegium Hungaricum Berlin