Ostali projekti
MOSTE OPEN 2022
Datum: 17.09.2022 14:00
Center kulture Španski borci, Ljubljana
otvoritev sezone CK Španski borci
Prihaja že peta edicija MOSTE OPEN, ko Zavod EN-KNAP in Mladinska postaja Moste za en dan s pomočjo raznolikih društev in lokalnih skupin oživita naše drage Moste in jih napolnita s kulturnim, ekološkim, kulinaričnim, glasbenim, otroškim in mladinskim programom.
 
Vabljeni v soboto, 24. septembra od 14h dalje pred Center kulture Španski borci!


[POZOR! Zaradi napovedanega dežja smo druženje iz prvotnega datuma 17. september prestavili na soboto, 24. septembra!]

-----
MOSTE OPEN – dan kulture in druženja

Dan Moščanov in Moščank, ki vabi na sproščeno druženje vse Ljubljančane in Ljubljančanke, pomeni dan, ko se navadno polno parkirišče pred Španskimi borci prebudi in oživi s pomočjo raznolikih društev in lokalnih skupin, ki vse leto tako ali drugače bogatijo moščansko življenje. Dogodek postaja že tradicionalna prireditev, saj uspešno bogati eno od septembrskih sobot že peto leto zapored!

Dan bo zaznamovalo raznoliko dogajanje od popoldneva do noči. Skozi cel dan nas bo spremljal sejem rabljenih in unikatnih stvari ter plošč vezanih na hiphop kulturo, Knjižnica reči, garažna razprodaja skupnostnega programa za mlade CONA ter popravljalnica in podarjevalnica oblačil mladinskega centra ULCA. Na stojnici kolektiva Rožnik bo mogoče kupiti papirčke, filtre in vžigalnike. V soboto nam bo vzdušje popestril tudi srečelov z nagradami lokalnih trgovinic ter podjetij. Vsaka srečka je dobitna, zato je presenečenje zagotovljeno. Svoj program pa bodo predstavljali tudi organizatorji Zavod EN-KNAP (Španski borci) in Mladinska postaja Moste.

Najmlajši se bodo družili ob učenju raznih veščin ter različnih mladinskih, športnih in plesnih aktivnostih. Mladi ustvarjalci so vabljeni na delavnico KUD Galerije CCU, kjer bomo od 16h dalje ustvarjali amulete CeCeUje. Ogledali si bomo tudi cirkuški nastop cirkusantov in cirkusantk iz Cirkusa Fuskabo, njihov avtobus veselja ter predstavitev gibalcev in gibalk iz Športnega društva Moste. S plesno točko se nam bodo predstavili gibalci EN-KNAPovega Gibališča, ki skozi leto pridno vadijo in se učijo v studiu Španskih borcev. Prvič pa na Moste Open pozdravljamo Mamourou-ja Sanou-ja, bobnarja in učitelja zahodnoafriškega bobnanja ter Rajka Dolniška, talenta na rolerjih, ki s svojimi nastopi širi idejo polnega življenja in povezanosti.

Preizkusili boste lahko DrogArt-ova »pijana očala« in tako na varen način ugotovili zakaj alkohol in promet ne gresta z roko v roki. Letos se nam ponovno pridružuje tudi delavnica ozaveščanja o brezdomnih živalih s člani ekipe Ljubljænčki. Za vse, ki so si skozi poletje umazali svoje najljubše superge, bomo poskrbeli s pravo čistilnico čevljev Sole Cleanic. Pridružujejo sem nam tudi mojstri in mojstrice brazilske borilne veščine capoeira, ki vključuje tudi elemente plesa, akrobatike, folklore in glasbe. Ponovno pričakujemo starejše občane iz doma upokojencev Moste, ki vabijo na turnir v balinanju za najmlajše in na medgeneracijsko druženje. Za vse, ki vas zanima kaj se skriva za izrazom težka atletika se boste lahko sami prepričali kaj pomeni dvigovanje uteži in naučili kako jih dvigujemo na varen način.
Celotno dogajanje bo pospremila kulinarika all stars zasedbe Rok Bučar (taco polako), Luka Nagode (restavracija luda, vera spirits...) in Dalibor Novaković (Žmoht) v divjem kuharskem freestyle jam-u. Proti večeru pričakujte tradicionalni brezplačni golaž. Da ne bomo ostali žejni pa bo poskrbela kavarna Internacionala, ki domuje v Španskih borcih.

Kot vsako leto nas bo skozi celotno dogajanje vodila tudi glasba. Tokrat z nami DJka Cotton Candy in The Yugen ter Tsukuyomi. Hip hop/Rap sekcijo pa tokrat predstavljajo Jacuzzy Krall, SD Gang in Ževža.

Celotno dogajanje bo povezovala Tatjana Kneževič.

????????????????????????????????! ???????????????????? ????????????????????!
Celoten projekt podpirajo:
Ministrstvo za kulturo
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Urad za mladino Republike Slovenije
Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo
Mestna občina Ljubljana – urad za mladino
Radio Terminal