Gostujoče predstave
Ingrid Berger Myhre, Lasse Passage
Panove piščali in papirologija
Trajanje: 40 minut
Datum: 23.01.2020 19:00
Center kulture Španski borci, Ljubljana
O predstavi

Tokratna edicija Plesne Vesne gosti v četrtek, 23. januarja ob 19h, predstavo Panove piščali in papirologija, avtorjev in izvajalcev Ingrid Berger Myhre ter Lasseja Passageja. Predstava je bila leta 2019 izbrana v top 20 mednarodne mreže Aerowaves.

Predstava se ukvarja z odnosom med plesom in glasbo. Sprašuje se kaj pomeni ples ob glasbi in kako ustvarjati glasbo za ples? Koreografka Ingrid Berger Myhre in skladatelj Lasse Passage v svojem duetu igrivo preučujeta razmerja med plesom in glasbo ter s partiturami postavljata strukturo nad spretnost, metodo nad popuščanje. Naslov namiguje na kontrast med sočnim in suhim: Panove piščali so igrive in strastne, papirologija pa se nanaša na notacijo in zveni birokratsko. Prehajanje iz ene teh skrajnosti v drugo bo ponudilo nov pogled na utrjene konvencije o navezi skladatelj-koreograf.

Avtorja
Ingrid Berger Myhre je študirala na Trinity Laban Centre v Londonu, diplomirala na oddelku Modern Theatre Dance na School of the Arts v Amsterdamu in nedavno pridobila magisterij iz koreografije v okviru programa ex.e.r.ce, ki se izvaja na Choreographic Centre v Montpellierju v Franciji. Po diplomi leta 2015 je prejela štipendijo, ki jo Arts Council Norway namenja mladim in obetavnim ustvarjalcem, leto kasneje pa je od iste ustanove pridobila še delovno štipendijo za leti 2016-2017. Trenutno sodeluje v programu Research Studios na P.A.R.T.S.

Skladatelj in glasbenik Lasse Passage je svoj študij pričel na Griegakademiet v Bergnu, od koder je nadaljeval na The Royal Conservatoire v Den Haagu, kjer je diplomiral iz Sonologije.
Ustvarjalci

Nastopajo: Ingrid Berger Myhre, Lasse Passage / Glasba: Lasse Passage and Ingrid Berger Myhre / Luč: Edwin van Steenbergen / Svetovanje: Alex Zakkas, Merel Heering / Kostumografija: Min Li


Koprodukcija: Dansateliers Rotterdam (NL), Black Box Teater (NO), CSC Bassano Del Grappa (IT), WP Zimmer (BE) / Podpirajo: P.A.R.T.S., Rimi/Imir Senter for Scenekunst, Moving Futures Festival, FPK Nieuwe Makers Regeling, Arts Council Norway / Produkcija gostovanja : Zavod EN-KNAP, Zavod EMANAT / S podporo : Aerowaves, program Ustvarjalna Evropa

Plesni večer gostuje v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna, ki v Centru kulture Španski borci in v sodelovanju z mrežo Aerowaves predstavlja mlado, ekstravagantno evropsko plesno produkcijo.

Predstava sodi v letošnji izbor Festivala BOBRI.

PRODUKCIJA GOSTOVANJA:
Izvršna producentka programa Plesna Vesna: Karmen Keržar / Uredništvo in stiki z javnostjo: Nina Smerkol / Marketing: Goran Pakozdi / Tehnična izvedba: Gal Škrjanec Skaberne, Omar Ismail, Hotimir Knific, Aleksander Plut, Leon Curk, Špela Škulj / Koordinator tehnične ekipe Španskih borcev/EN-KNAP: Jaka Šimenc / Umetniški vodja CK Španski borci, direktor in umetniški vodja Zavoda EN-KNAP: Iztok Kovač / Direktorica CK Španski borci, vodja programa in produkcije Zavoda EN-KNAP: Marjeta Lavrič

Program Zavoda EN-KNAP podpirata: Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo (ki podpira tudi dejavnost Španskih borcev) in Ministrstvo za kulturo RS.