Festival Poletna Plesna Vesna
Alexandros Stavropoulos
Pepelke
Trajanje: 30 minut
Datum: 26.06.2021 22:00
Kongresni trg
Močna zasedba osmih plesalk v oblačilih, ki spominjajo na oblačila za lutke, in z nadetimi blond lasuljami, izvaja koreografske vzorce, ki jih navdihuje animirani film. Izjemno gledljiva Stavropoulosova predstava Pepelke izkušnjo poslušanja glasbe podžge z duhovito koreografijo. 

Alexandros Stavropoulos je študiral na Državni šoli za ples v Atenah in tam diplomiral leta 2014. Kot plesalec je sodeloval s koreografi, kot so Russell Maliphant, Jasmin Vardimon, Koen Augustignen, Rosalba Guerrero, Hannes Langolf, Andonis Foniadakis, Ermira Gkoro, Alexis Vasiliou, Fotis Nikolaou in drugimi.    

Pepelke (2020) je Alexandrosovo Stavropoulosovo prvo koreografsko delo. Ker ga zanima glasbena arhitektura, je njegovo osnovno orodje za ustvarjanje gibanja muzikalnost.  Stavropoulos skuša preprostost in geometrijske abstrakcije minimalizma združiti s svetom Walta Disneyja v nam še nepoznano kombinacijo, za katero je sam trdno prepričan, da bo uspešna. 


---
Koreografija & koncept: Alexandros Stavropoulos
Nastopajoči: Lambrini Golia, Maria Kakoliri, Konstadina Liontou, Despoina Lagoudaki, Maria Manoukian, Dafni Stathatou, Stefania Sotiropoulou, Katerina Christoforou
Glasbena kompozicija & zvočno oblikovanje: Konstantina Polychronopoulou
Kostumi: Francesco Infante
Fotografija: Kat Georgoudis, Spyros Chatziangelakis, Dimitris Mamaloukos