Festival Poletna Plesna Vesna
Moritz Ostruschnjak
Plesna navodila (Ne bo vedno tako)
Trajanje: 30 minut
Datum: 27.06.2021 17:30
Cankarjev dom
Ostruschnjak ostaja zvest svojemu eklektičnemu slogu in svojemu solistu omogoča, da iz plesa Schuhplattler lahkotno preide v skok grand jeté ali iz premikov nog med boksom v plesne gibe breakdanca. Vse skupaj pa povezuje zvok, razbijanje, ploskanje, dihanje, skakanje, poskakovanje, ki v stalnem ritmu zapolni prostor.

Kot da bi bil navit se plesalec neutrudno pomika skozi izredno raznovrsten kanon gibov – pri tem pa se postavlja v položaje upora, boja in zmage, stilistične moškosti, kulture mladih, klasičnega baleta, standardnih plesov in športa. Absurdno zaporedje divergentnih elementov, ki so ironični, ki se presegajo in si nasprotujejo in ki v kombinaciji igrivo a neusmiljeno vodijo v brezno.

Moritz Ostruschnjak se je kot aktiven član na sceni grafitarjev začel zanimati za sodobni ples skozi breakedance. Študiral je na akademiji Iwanson International v Münchnu in se izpopolnjeval pri Mauriceu Béjartu v Lozani.  Od leta 2013 je dejaven kot samostojni koreograf.  V zadnjih nekaj letih je premierno uprizoril predstave UNSTERN (2018), AUTOPLAY (2019) in solistično predstavo TANZANWEISUNGEN (2020). Njegova dela so bila prikazana na festivalih TANZWERKSTATT EUROPA in RODEO - Münchenski plesni in gledališki festival, produkcija UNSTERN pa je bila predstavljena na festivalu TANZPLATTFORM DEUTSCHLAND 2020. S solistično predstavo TANZANWEISUNGEN je bil eden od izbranih umetnikov Aerowaves Twenti21. Poleg tega je za svoje umetniško delo prejel promocijsko nagrado na festivalu sodobnega plesa v v Münchnu. Moritz Ostruschnjak je član združenja Tanztendenz München e.V. in ga od leta 2019 podpira mreža Grand Luxe.


----
Koreografija: Moritz Ostruschnjak
Koreografska asistenca: Daniela Bendini
Ples: Daniel Conant
Dramaturški svetovalec: Carmen Kovac
Oblikovanje svetlobe: Benedikt Zehm
Kostumi: Daniela Bendini, Moritz Ostruschnjak  
Vodja produkcije: Lara Schubert
Odnosi z javnostmi: Simone Lutz
Produkcija Moritz Ostruschnjak
Ostruschnjaka podpira Réseau Grand Luxe 2019/20 in je član Tanztendenz München e. V.
Predstava je bila premierno uprizorjena v 7. junija 2020 Münchenu.