Programski sklopi
Repertoarno delovanje skupine pod umetniškim vodstvom ustanovitelja in koreografa Iztoka Kovača sledi viziji sinergije negovanja lastnega izraza skupine s sprejemanjem in artikuliranjem izrazov najvidnejših mednarodnih pristopov k sodobnemu plesu.
 
Domači oder Centra kulture Španski borci skupini omogoča poglobljene študije predstav, kvalitetno postprodukcijo in kritično samorefleksijo. Skupina se je tako sposobna spoprijeti z najrazličnejšimi umetniškimi izrazi, kar je dokazovala skozi koreografije med drugimi Trishe Brown, Josefa Nadja, Pavola Liške in Kelly Copper ter Iztoka Kovača.
 
Kontinuiteta, zagotovljena z repertoarnim delovanjem, pomembno doprinaša umestitvi sodobnega plesa v slovenski kulturni prostor in zavest gledalcev ter nadgradnji javnega izobraževanja na plesnem področju.
 
Sestava izjemnih plesalcev je od svoje ustanovitve sodelovala z več kot 30 slovenskimi in mednarodnimi koreografi ter gledališkimi režiserji, ter ustvarila 26 celovečernih predstav in plesni film. Svoj repertoar predstavlja z več kot 50 uprizoritvami letno na domačih odrih in mednarodnih odrih v Evropi, Aziji in Združenih Državah Amerike.