Festival Poletna Plesna Vesna
Masako Matsushita
SLAČENJE/OBLAČENJE Gibljiva slika
Trajanje: 25 minut
Datum: 26.06.2021 16:00
Lutkovno gledališče Ljubljana
Z osredotočanjem na »pot blaga« opisuje naravni način oblačenja in slačenja. Telo, ki je izrazito prisotno, a hkrati odsotno, je osrednja točka združevanja, ožina, ki povezuje in razširja obzorja ter predstavlja prehod. SLAČENJE/OBLAČENJE je metaforična predstava, ki izhaja iz zlitja telesa in objekta znotraj gibljive slike. 

Italijansko-japonska izvajalka in koreografinja Masako Matsushita ustvarja svetove in atmosfere za proučevanje prisotnosti telesa v času in prostoru. Njena dela skozi povezovanje kultur in estetike z njeno metodo izgradnje struktur postanejo gibljive slike.  

V Evropi in tudi drugod v tujini je delovala kot rezidenčna umetnica, predstavljala svoja lastna dela, sodelovala pa je tudi z drugimi umetniki na festivalih, vključno s festivali CivitanovaDanza 2.0 IT, Revnedans e Sånafest (Norveška), Drodesera35° Motherlode (Italija), 16° Quadriennale d’Arte di Roma (Italija), Kilowatt Festival (Italija), The Erotic Cloth (Združeno kraljestvo), Swallowsfeet (Združeno kraljestvo), Neu/Now (Nizozemska), ITS (Nizozemska), Festival Ammutinamenti (Italija), B-motion (Italija), Haut Festival (Danska). Masako je pripravila tudi koreografije del za prizorišča in namenske prostore. Je tudi ena od ustanoviteljic umetniške galerije 4bid Gallery Amsterdam. 

S predstavo SLAČENJE/OBLAČENJE je bila izbrana bila za plesno platformo New Italian Dance Platform 2019, delo pa je poželo tudi veliko akademskega zanimanja.  


---
Koreografija: Masako Matsushita
Izvedba: Elena Sgarbossa
Glasba: Federico Moschetti
Oblikovanje svetlobe: Maria Virzì
Asistent produkcije: Paolo Paggi
S podporo: Gabriella Biancotto, Lesley Millar, AMAT
Produkcija in rezidence: Teatro Sperimentale, Teatro Persiani, Naturalmente Sana,Bonnie Bird Theatre
Menedžment in prodaja: ULTRA - Domenico Garofalo