Gostujoče predstave
Andreas Bolm
Slika
Boglárka Börcsök & Andreas Bolm
Sprejeti staranje
Trajanje: 60 minut
Datum: 25.04.2024 20:00
Center kulture Španski borci, Ljubljana
Aerowaves gostovanje
25.04.2024   18:00
Center kulture Španski borci, Ljubljana
25.04.2024   20:00
Center kulture Španski borci, Ljubljana
Shrani datum.
Boglárka Börcsök & Andreas Bolm
SPREJETI STARANJE
oder / gostovanje

25. april 2024 / 20:00
Španski borci, Ljubljana (SI)
Boglárka Börcsök & Andreas Bolm
Boglárka Börcsök je performerka in koreografinja, ki je odraščala blizu romunske in srbske meje v nižinah jugovzhodne Madžarske. Študirala je sodobni ples na zasebni univerzi Antona Brucknerja v Linzu in na P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) v Bruslju. Trenutno živi v Berlinu in Budimpešti. Pri svojem delu izhaja iz arhivskih raziskav, osebnih srečanj ter prakse poslušanja in gledanja. Zanima jo, kako sta spomin in zgodovina dostopna ne le v arhivski obliki, temveč ju je mogoče izraziti z glasovi, gestami in gibi kot soobstoječo razsežnost sedanjosti.

Filmski ustvarjalec in producent Andreas Bolm se je rodil v Kölnu v Nemčiji madžarski materi in nemškemu očetu. Potem ko je delal kot glasbenik in zvočni inženir v Manchestru v Angliji, je začel eksperimentirati s fotografijo, zvokom in videom. Film je študiral na filmski akademiji FAMU v Pragi in na oddelku za dokumentarni film na Univerzi za televizijo in film v Münchnu. Andreas trenutno dela med Nemčijo, Madžarsko in Francijo. Njegovi filmi prikazujejo ljudi v njihovem družbenem in družinskem okolju ter preučujejo tanko mejo med dokumentarnim filmom in fikcijo. Njegova dela so bila prikazana na številnih festivalih po vsem svetu.
Kolofon

Koncept, koreografija in produkcija: Boglárka Börcsök & Andreas Bolm
Starejši plesalci: Kovács, Irén Preisich, Ágnes Roboz
Izvedba: Boglárka Börcsök
Svetloba in zvok: Andreas Bolm
Kostumografija in scenografija: Boglárka Börcsök & Andreas Bolm
Prevod v angleščino: dr: David Robert Evans
Produkcija predstave: Boglárka Börcsök & Andreas Bolm

Video posnetki: Andreas Bolm in Boglárka Börcsök (montaža), Lisa Rave (kamera), Elisa Calosi (vodja produkcije),
Naročnik videa: Montag Modus/ MMpraxis
Video so podprli: Tanzfonds Erbe - pobuda Nemške zvezne kulturne fundacije, La Musée de la Danse, Rennes, Senatsverwaltung für Kultur und Europa, Berlin

Naslov dela je izposojen iz antologije: Figuring Age - Women, Bodies, Generations, urednica Kathleen Woodward. Zahvalili bi se radi vsem avtoricam in avtorjem knjige.


Produkcija gostovanja: Zavod En–Knap

Predstava gostuje v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna, ki v Centru kulture Španski borci in v sodelovanju z mrežo Aerowaves predstavlja mlado, ekstravagantno evropsko plesno produkcijo.