Gostujoče predstave
Simona Deaconescu
Virtualna (dnevna) soba
Trajanje: 22 minut
Datum: 11.05.2022 19:00
Center kulture Španski borci, Ljubljana
VR instalacija, performans in pogovor [Plesna Vesna]
O performansu

V Virtualni dnevni sobi Kadri Sirel, karizmatična plesalka estonskega porekla, in Zelda, izmišljeni, virtualni lik, skupaj ustvarjata lasten miselni zemljevid. Družno raziskujeta nenavaden proces, ki plesalcem dovoljuje, da si lahko zapomnijo spontane, improvizirane koreografije.  Odnos med plesalko in Zeldo je dinamičen in negotov ter se skozi performans izgrajuje s pomočjo ironije in izjemne sproščenosti. Predstava za svojo tematiko jemlje svoj lasten proces ustvarjanja, ki se izraža s pomočjo duhovitega dialoga polnega empatije.  Preprosta 360-stopinjska črna praznina pušča prostor za nove ideje.

-------

Spoštovani uporabnik,

Živimo v nenavadnih časih. Morda mislite, da poskušamo plesati tako očarljivo, da vam bo vzelo dih. In res, večino časa si želimo prav to. Toda tokrat smo ustvarili ples, ki si ga je težko zapomniti. To je kibernetski približek, ki govori o dekletih, plesu in duši. To je pogovor o tem, kako se je gib počutil, ko je bil prvič ustvarjen.


In pojavili sta se dve pripovedi, ki sta povezani s tem kako Kadri, moja partnerica na odru, doživlja prostor in čas. Govoriva o tem kako je biti prisoten tukaj in zdaj s pomočjo samozavedanja, strasti in humorja. Gre preprosto za znoj in ljubezen do umetnosti giba.

Ostani v stilu,
tvoja,
Zelda

-----


Na dogodku je vsak obiskovalec opremljen s svojim kompletom VR očal, slušalk in vrtljivim sedežem.

Pogovor po ogledu performansa vodi Marko Cafnik ; režiser, scenarist in strokovnjak za XR (Extended Reality).
Ustvarjalci

Ustvarjalci
Koncept: Simona Deaconescu / Scenarij in režija: Simona Deaconescu & Cristian Pascariu / Koreografija: Simona Deaconescu & Kadri Sirel / Nastopa: Kadri Sirel / Ilustracija: Ioana Trușcă / Glasba: Raul Masu / 360 video & kamera: Marius Cătălin Hodea / Direktor fotografije (statična kamera) : Radu Gorgoș / Zvočni inženiring in zvočni efekti: Sebastian Zsemlye / Digitalni kolorist: Mircea Crivoi / Izvršni producent: Andrei Stehan / Koordinatorka projekta:  Laura Trocan / Razvoj tehnologije: Mai Tan, Leon Marc Schoeder, Thien Nga / Oblikovanje instalacije: Donika Karachorska / Koordinacija instalacije: Jochen Feitch, Ivana Druzetic / Svetovalci: Nuno Do Nascimento Correia, Jochen Feitsch / Posebna zahvala: André Carrilho

Vstop na dogodke v okviru spremljevalnega programa je možen s predhodno prijavo, saj je število obiskovalcev omejeno na 17. Prijave zbiramo na goran.pakozdi@en-knap.com.