Gostujoče predstave
Astrid Mayer, Raphaël Billet
Vse, kar nas povezuje
Trajanje: 60 minut
Datum: 14.04.2023 10:00
Center kulture Španski borci, Ljubljana
Plesna Vesna v sodelovanju s Festivalom BOBRI
O predstavi
Trije posamezniki zaplešejo skupaj, povezani so, poslušajo drug drugega, skupino, svet.
Gibljejo se v vsakdanjih prostorih, v katerih vrvi življenje, vdirajo na nepričakovane kraje ...
Tkejo vezi s prvotnimi gledalci in z ljudmi, ki jih srečujejo na poti, na ovinku uličice, na tržnici, na igrišču ... Povabijo jih, naj se premaknejo, naj se začnejo gibati, si poiščejo novo gledišče, zavzamejo položaj. Med temi koreografskimi srečanji se razvije več poskusov povezovanja. Na kakšne načine vse smo povezani? In kako se povežemo s tujci, z nekom, ki ga srečamo le bežno? Uprizoritev Vse, kar nas povezuje je zasnovana kot kolektivna potopitvena izkušnja, ki nam ponudi čas za opazovanje, za skupno delo, za stik, za občutek, da smo vsi skupaj le gube na isti tkanini.
Ustvarjalci
Koreografija: Astrid Mayer in Raphaël Billet / Oblikovanje in vodenje zvoka: Jean Gueudré / Zunanje koreografsko oko: Estelle Olivier / Kostumi: Mélody Chérou / Glasba: Felix Joubert in Jean Gueudré / Izvajajo: Raphaël Billet, Astrid Mayer, Sandrine Roldan / Produkcija: Groupe nuits (Francija) / Koprodukcija: La Manufacture - Vendetta Mathea - choreographic incubator

EN-KNAP PRODUKCIJA GOSTOVANJA
Umetniški vodja CK Španski borci, direktor in umetniški vodja Zavoda EN-KNAP: Iztok Kovač / Poslovna direktorica Španskih borcev in Zavoda EN-KNAP: Marjeta Lavrič / Izvršna producentka programa Plesna Vesna: Karmen Keržar / Uredništvo in stiki z javnostjo: Nina Smerkol, Valerija Intihar / Tehnična izvedba: Gal Škrjanec Skaberne, Omar Ismail, Hotimir Knific, Aleksander Plut, Leon Curk, Špela Škulj / Koordinator tehnične ekipe Španskih borcev/EN-KNAP: Jaka Šimenc

Produkcija: Zavod EN-KNAP

Predstava gostuje v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna, ki v Centru kulture Španski borci in v sodelovanju z mrežo Aerowaves predstavlja mlado, ekstravagantno evropsko plesno produkcijo.

 


Predstava gostuje v okviru Festivala BOBRI

 

Program Zavoda EN-KNAP, upravitelja Španskih borcev, finančno podpirata:
Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo, ki podpira tudi dejavnost Španskih borcev, in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.